ua en ru

У Кабміні готуються кадрові перестановки, - джерела

У Кабміні готуються кадрові перестановки, - джерела Фото: в Кабміні готуються кадрові перестановки (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Кабміні найближчим часом можливі кадрові перестановки. Свої посади можуть втратити міністр енергетики Герман Галущенко, а також міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт та голова Мінстратегпрому Павло Рябікін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у владі.

За словами поінформованих співрозмовників, ці міністри давно розглядалися як кандидати на заміну.

"До Галущенка давно є питання у наших західних друзів і як менеджер він далеко не найсильніший міністр. Але з огляду на ситуацію в енергетиці його не поспішали чіпати. Рябікін і Гутцайт, як очікувалося, могли позбутися крісел у ході реформи Кабміну та оптимізації міністерств. Але, можливо, це станеться і раніше. Про терміни поки що говорити складно", - сказало джерело.

Щодо Галущенка, за інформацією видання, вже підготовлено шорт-лист претендентів, які можуть змінити його на посади. За словами співрозмовників у владі, серед кандидатів переважно чинні та колишні топ-менеджери державних та приватних енергетичних компаній.

Нагадаємо, сьогодні вже подав у відставку заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов через скандал із закупівлями харчування для ЗСУ.

Окрім того, заступника генпрокурора Олексія Симоненка звільнили після скандалу із закордонною відпусткою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.