ua en ru

Кабмін дозволив надання гарантів бізнесу з територій можливих бойових дій

Кабмін дозволив надання гарантів бізнесу з територій можливих бойових дій Фото: Кабмін дозволив надання гарантів бізнесу з територій можливих бойових дій (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кабінет міністрів уточнив критерії визначення осіб, які мають право подати заяву на отримання грантів на створення власного бізнесу. Дозволив надання гарантів на території можливих бойових дій.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Мінреінтеграції.

"Відтепер суб’єкти господарювання з територій можливих бойових дій також зможуть претендувати на отримання грантів", - пише пресслужба.

Водночас обмеження на подання заявки передбачені лише для суб’єктів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або ж територіях активних бойових дій, де не визначена дата завершення окупації.

Ухвалені зміни стосуються таких державних програм:

  • надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу;
  • надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства;
  • надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Також було ухвалено надання гарантів учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх сімей. Сума гаранту залежить від кількості найманих працівників - від 250 тисяч до 1 мільйона гривень.

"Це сприятиме створенню нових робочих місць як серед внутрішньо переміщених осіб, так і безпосередньо серед ветеранів", - додає пресслужба.