Осінь - ідеальний час для експериментів із гарбузом. Його можна не лише запікати чи додавати до каші, а й перетворити на ароматні домашні цукати, які чудово замінюють магазинні солодощі.
Рецептом приготування смаколика ділиться РБК-Україна з посиланням на допис Консервація та Кулінарія в Telegram.
Наріжте гарбуз невеликими брусочками товщиною 5-7 мм. Засипте цукром і залиште на 3-4 години, щоб пустив сік. Якщо рідини замало, то додайте трохи води.
Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин на середньому вогні. Зніміть з плити й дайте настоятися 3-4 години. Таку процедуру повторіть тричі. Саме цей цикл варіння й настоювання дозволяє отримати прозорі, м’які та ароматні шматочки, які не кришаться після висихання.
Після третього разу злийте сироп через друшляк. Розкладіть шматочки гарбуза на решітку або деко й сушіть при температурі 65–90°C: у сушарці -приблизно добу, у духовці - 3–4 години.
Отримані цукати мають насичений колір, ніжний смак і легку цитрусову нотку. Їх можна їсти як самостійну солодку закуску або додавати до чаю, випічки, каш чи мюслів.
На відміну від магазинних цукерок, ці цукати не містять консервантів чи ароматизаторів. А головне це те, що вони готуються буквально з трьох простих інгредієнтів.
Зберігати ласощі можна в герметичній банці чи контейнері до кількох місяців і щоразу насолоджуватись справжнім смаком осені.
Вас може зацікавити: