Навіть без професійної кавомашини можна насолоджуватися справжнім капучино. Дізнайтеся, як правильно збивати молоко та створювати щільну, кремову пінку вдома.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
За словами експерта, достатньо взяти трішки молока та збовтати його в закритій банці до появи піни. Після цього стабілізуйте піну 30 сек в мікрохвильовці.
Важливо, що молоко має бути тепле. 30 секунд має бути достатньо для розігріву 80-100 г молока. Якщо у вас більше молока, то довше тримайте в мікрохвильовці.
Після цього трішки розбовтайте піну для зменшення великих бульбашок і наливайте поверх кави. Виходить справжній капучино, як з кав'ярні.
Для капучино найважливіше молоко, яке добре спінюється і при цьому підкреслює смак кави.
Класичне коров’яче молоко
Однак, важлива жирність:
Рослинні альтернативи
Вівсяне молоко - найкраща рослинна альтернатива, яка добре спінюється, солодке та без гіркоти.
Мигдальне або соєве - піна може бути менш стійкою, іноді з осадом. Тому краще обирати спеціальні бариста-версії.
Тоді як кокосове молоко підійде не всім через аромат, але виходить пухка стійка пінка.
Важливо використовувати свіже холодне молоко (не довше 3-4 днів після відкриття).
Вас може зацікавити: