ua en ru

Як уникнути швидкого псування молока: головна помилка, яку роблять під час покупок

Як уникнути швидкого псування молока: головна помилка, яку роблять під час покупок Фото: Як уникнути швидкого псування молока (Getty Images)

Більшість із нас вважає, що головна проблема збереження молока - це питання, де саме його тримати: на полиці холодильника чи в дверцятах. Але, як з’ясували експерти, помилка починається набагато раніше ще в супермаркеті.

Про головну помилку при покупці молока, розповідає РБК-Україна з посиланням на Real Simple.

Головна помилка при покупці молока

Фахівці пояснюють, що багато покупців кладуть молоко до кошика на початку закупів, а потім продовжують ходити по магазину ще 20–30 хвилин. За цей час продукт перебуває при кімнатній температурі, починає нагріватися, і в ньому створюються умови для розмноження бактерій.

У результаті молоко псується швидше, навіть якщо після цього одразу потрапляє в холодильник.

Як уникнути цієї помилки

Щоб продовжити термін свіжості, брати молоко слід наприкінці покупок, безпосередньо перед виходом із магазину. Так воно менше контактує з теплим повітрям і довше залишається безпечним. Експерти радять дотримуватися цього правила особливо влітку, коли різниця температур між холодильником у супермаркеті та довкіллям найбільша.

Також важливо перевіряти термін придатності, цілісність упаковки та звертати увагу на будь-які здуття чи пошкодження, це може бути сигналом, що всередині вже почався процес бродіння.

Як правильно зберігати молоко вдома

Після покупки молоко потрібно одразу поставити в холодильник при температурі нижче +4°C.

Відкриті пакети краще ставити на середню полицю, бо там температура стабільніша.

Як зрозуміти, що молоко зіпсоване

Ознаками зіпсованого продукту є:

  • кислуватий запах;
  • зміна консистенції (згущення, грудочки);
  • неприємний присмак;
  • здуте пакування.

Якщо помітили хоча б одну з цих ознак, то таке молоко краще не вживати.