Вдома можна приготувати простий соус із консервованих помідорів, який буде схожий на відомі томати пелаті. Він підходить для пасти, піци, соусів або як база для інших страв.
Рецептом поділився шеф-кухар Василь Данильчук в інтерв'ю РБК-Україна.
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Консервовані або мариновані помідори перекладіть у чашу блендера та перебийте до однорідної консистенції.
Після цього процідіть масу через сито, щоб відокремити шкірку. У готову томатну основу додайте спеції на свій смак - це можуть бути сушений базилік, італійські трави, сушений часник, копчена паприка або будь-які інші улюблені приправи.
Добре перемішайте: у результаті виходить насичений домашній томатний соус, який можна використовувати як альтернативу томатам пелаті.
Вас може зацікавити: