ua en ru

Ізраїль відмовився припиняти вогонь по Газі на тлі переговорів про звільнення заручників, - CNN

Ізраїль відмовився припиняти вогонь по Газі на тлі переговорів про звільнення заручників, - CNN Фото: Ізраїль відмовився припиняти вогонь по Сектору Гази (GettyImages)

В Ізраїлі не планують припиняти вогонь по Сектору Гази, щоб виконати умову ХАМАС для звільнення частини заручників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Високопоставлений ізраїльський чиновник заявив виданню, що в Газі "не буде припинення вогню" на тлі зусиль США та Катару звільнити понад 200 заручників, утримуваних там ХАМАС.

Чиновник також сказав, що не знав про заклики США відкласти наземну операцію в Газі та заявив, що Ізраїль і США хочуть звільнити всіх заручників "якнайшвидше".

"Але не можна дозволити гуманітарним зусиллям вплинути на місію з ліквідації ХАМАС", - додав він.

Напад ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС увірвалися на територію Ізраїлю. Під час масштабного нападу вони розстрілювали і крали мирних жителів, відео своїх звірств терористи публікували в соцмережах.

Після цього Ізраїль почав військову операцію проти ХАМАС під назвою "Залізні мечі". ЦАХАЛу вдалося вибити бойовиків із території країни. Наступним етапом може стати наземна операція в Секторі Газа.

Bloomberg писав, що уряди США і Європи чинять тиск на Ізраїль з метою змусити його відкласти наземну операцію у Газі. Зокрема, щоб виграти час для секретних переговорів, що ведуться через Катар з метою домогтися звільнення заручників, утримуваних ХАМАС.

Крім цього, бойовики заявляли, що готові відпустити деяких заручників в обмін на припинення вогню по Газі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.