ua en ru

ХАМАС висловив готовність звільнити частину заручників, - NBC

ХАМАС висловив готовність звільнити частину заручників, - NBC Фото: ХАМАС заявив про готовність відпустити заручників (GettyImages)

В ХАМАС заявили про готовність відпустити полонених, які були захоплені під час нападу на Ізраїль у разі припинення ударів по Сектору Гази. Однак, вони заявили, що під їхнім контролем знаходяться не всі полонені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NBC.

Видання, з посиланням на два джерела зазначило, що ХАМАС готовий звільнити заручників через годину після того, як будуть припинені удари по Сектору Гази.

Воднчас, бойовики заявили, що вони утримують не всіх захоплених в перший день війни заручників. Деякі з них нібито знаходяться під контролем Ісламського джихаду, а деякі - у "випадкових опортуністів з Гази".

Ситуація в Ізраїлі

7 жовтня бойовики ХАМАС із Сектору Газа атакували південь та центр Ізраїлю, захопивши десятки людей в заручники. Крім цього, по території Ізраїлю було випущено тисячі ракет і снарядів. Наразі відомо вже про 11 українців, які загинули під час масованого нападу терористів.

Також The New York Times повідомляло, що Ізраїль звернувся до США з проханням про надання надзвичайної допомоги на суму 10 млрд доларів.

Вчора стало відомо, що ЦАХАЛ завдав нових ударів по штаб-квартирі терористів ХАМАСу в Секторі Газа та банку, через який фінансувалася їхня діяльність. Також убито бойовиків, які мали намір закласти вибухівку на території Ізраїлю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.