ua en ru

Ізраїль на шляху до перемоги у війні з ХАМАС, - Нетаньяху

Ізраїль на шляху до перемоги у війні з ХАМАС, - Нетаньяху Фото: прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху (Getty Images)

Ніхто не зупинить Ізраїль у війні проти терористичної організації ХАМАС.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

"Те, що сталося 7 жовтня, більше не повториться", - пообіцяв прем'єр, маючи на увазі руйнівний наступ терористичного угруповання, що править у Секторі Газа, три місяці тому.

Нетаньяху стверджує, що оновлення бюджету на 2024 рік, яке буде винесено на завтрашнє голосування, "дасть змогу продовжити війну".

"Ми перебуваємо на шляху до перемоги і не зупинимося, поки не доб'ємося перемоги. Ми не підемо на компроміс і не зупинимося", - заявив він.

За словами прем'єра, раніше цього тижня він сказав держсекретареві США Ентоні Блінкену: "Це не тільки наша війна, а й ваша війна".

Війна Ізраїлю з ХАМАС

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня вторглися в Ізраїль. Терористи почали вбивати і викрадати як військових, так і цивільних людей. Незабаром Єрусалим оголосив операцію "Залізні мечі" і обстрілював місця терористів у Секторі Газа.

24 листопада між Єрусалимом та бойовиками почалося тимчасове перемир'я для звільнення полонених, тоді посередником виступив Катар. Вже 1 грудня бойові дії було відновлено, як стверджує Ізраїль, через порушення умов перемир'я з боку ХАМАСу.

20 грудня Ізраїль запропонував палестинцям знову укласти перемир'я терміном на тиждень. При цьому ХАМАС відкинув пропозицію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.