ua en ru

ГУР про погрози РФ заморозити "зернову угоду" через атаки на окупований Крим: Це маніпуляція

ГУР про погрози РФ заморозити "зернову угоду" через атаки на окупований Крим: Це маніпуляція Фото: українське зерно (GettyImagеs)

Заява росіян щодо порушення Україною гумкоридору та атаки на цивільну інфраструктуру Криму є ні чим іншим, як "брехливою маніпуляцією з боку держави агресора".

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив речник ГУР МО Андрій Юсов "Суспільному".

За його словами, Україна дотримується міжнародних зобов'язань і з огляду на це заява російського оборонного відомства щодо порушення гумкоридору та атаки на цивільну інфраструктуру Криму ніщо інше, як "брехлива маніпуляція з боку держави агресора".

"Останні події в Криму стосувались виключно військових об'єктів і жодним чином не пов'язані з зерновою угодою яка передбачає українські порти та цивільні порти. Коли мова йде про підконтрольну Україні територію. Коли мова йде про останні згадані події в Криму, то мова йде про окуповану територію і військові об'єкти окупантів. Україна дотримується міжнародних зобов'язань, в тому числі виконує всі зобов'язання які стосується зернового коридору", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Росія звинуватила Україну в тому, що 23 березня та 24 квітня з акваторії порту Одеси нібито було атаковано пункти базування Чорноморського флоту у Севастополі та цивільну інфраструктуру Криму безекіпажними катерами.

Росіяни заявляють, що розгортання кораблів було здійснено в районі гуманітарного коридору, також задіяного для вивезення сільськогосподарської продукції з портів України.