ua en ru

Гуменюк оцінила серйозність пошкоджень російського ракетоносія у Керчі

Гуменюк оцінила серйозність пошкоджень російського ракетоносія у Керчі Фото: керівник об'єднаного прес-центру ОК "Південь" Наталія Гуменюк (Владислав Красинський, РБК-Україна)

Російський корабель, носій "Калібрів", отримав суттєві пошкодження під час ракетного удару по тимчасово окупованій Керчі.

Про це заявила керівник об'єднаного прес-центру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її виступ в ефірі національного телемарафону.

Керівник об'єднаного прес-центру ОК "Південь" зазначила, що російський ракетоносій зазнав суттєвих пошкоджень.

"Ми говоримо про те, що удар був потужним, вдалим. Наскільки пошкоджений сучасний ракетоносій, у нас поки що немає повноцінної інформації. Але попередньо за тими знімками, які ми бачили, пошкодження досить суттєві", - зазначила Гуменюк.

За її словами, найближчим часом цей ракетоносій точно не залучатиметься для несення служби у Чорному морі.

Удар по Керчі 4 листопада

Нагадаємо, що 4 листопада Збройні сили України завдали удару по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Затока", розташованому в Керчі. Через деякий час інформацію про поразку було підтверджено Страткомом.

За даними "Кримського вітру", українські військові завдали удару саме по малому ракетному кораблю "Аскольд".

Через певний час командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук також подякував пілотам за успішні удари.

Детальніше про атаку - читайте у матеріалі РБК-Україна.