ua en ru

Громов про можливий наступ на Київ: ЗСУ намагатимуться випередити противника

Громов про можливий наступ на Київ: ЗСУ намагатимуться випередити противника Фото: ЗСУ намагатимуться випередити супротивника, щоб не допустити нового наступу на Київ (facebook com CinCAFU)

Наразі українські військові роблять все можливе, щоб протистояти можливому наступу на Київ знову. При цьому оборонні рубежі будуються не лише в межах Києва, а й у всіх напрямках, де загроза залишається реальною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву під час брифінгу заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова.

"Оборонні позиції створюються не тільки в межах Києва. Оборонні позиції створюються в тих містах, звідки ми відчуваємо намагання противника дещо погіршити ситуацію", - сказав він.

Висловлюючись стосовно оповіщення населення про наступ противника, Громов констатував, що, звичайно, це не буде ні для кого таємниця.

"Але ми будемо докладати зусиль, щоб випередити противника в намаганні ним захопити наші території. Це не означає, що ми будемо вести бойові дії на території республіки Білорусь, або на іншій території. Це насамперед стійкий захист своїх кордонів", - підкреслив представник Генштабу ЗСУ.