Кефір та грецький йогурт давно стали фаворитами серед прихильників правильного харчування. Вони покращують травлення, підтримують імунітет і містять пробіотики. Але в чому між ними різниця, і який із них дійсно корисніший?
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
Грецький йогурт виготовляють шляхом проціджування звичайного йогурту (до трьох разів) для видалення сироватки. Цей процес призводить до більш кремової консистенції та вищого вмісту білка, ніж звичайний йогурт.
Оскільки сироватка містить молочний цукор, процес проціджування зменшує вміст природного цукру, що полегшує його перетравлення людьми з непереносимістю лактози.
Такий йогурт є багатим джерелом як білка, так і пробіотиків. Порівняно з кефіром, він значно містить більше білка.
Пів склянки грецького йогурту містить більш ніж удвічі більше білка, ніж 1/2 склянки кефіру.
У 100 г грецького йогурту міститься:
Кефір виготовляють шляхом ферментації молока за допомогою кефірних грибків. Це особливі симбіотичні культури бактерій і дріжджів, які надають кефіру характерного смаку, консистенції та корисних властивостей.
Хоча грецький йогурт перевершує за вмістом білка, але кефір багатший на пробіотики, що робить його кращим для кишечника.
Він також є кращим джерелом кальцію та вітаміну D, ніж грецький йогурт. Триваліший процес ферментації пробіотичних культур у кефірі збагачує вміст кальцію.
У 100 г знежиреного звичайного кефіру міститься:
Високий вміст білка в грецькому йогурті допоможе вам довше відчувати себе бадьорим та ситим, тоді як більше пробіотиків у кефірі чудово підходить для підтримки здорового кишкового мікробіому.
Нутриціолог Керолайн Марголіс розповіла, що включення двох цих продуктів разом із великою кількістю пребіотичної клітковини з рослинної їжі, допоможе підтримувати ваш кишечник у відмінному стані, що позитивно вплине на загальний стан вашого імунного здоров'я.
При схудненні варто обирати краще кефір, адже він менш калорійний.
Вас може зацікавити