ua en ru

ЄС планує наступного року надавати Україні 1,5 млрд євро щомісяця, - Politico

ЄС планує наступного року надавати Україні 1,5 млрд євро щомісяця, - Politico Фото: Євросоюз планує наступного року надавати Україні 1,5 млрд євро щомісяця (flick com libereurope)

Європейська комісія працює над тим, щоб вже наступного року надавати Україні майже 1,5 млрд євро підтримки кожного місяця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Наразі комісія обговорює з міністерствами фінансів країн ЄС, як можна було б надати підтримку. Чиновники додають, що загальна сума, а також частка грантів чи позик все ще обговорюються.

Вже наступного тижня можуть надійти пропозиції або напередодні конференції з відновлення України у Берліні 25 жовтня, яку організувала Німеччина.

"Надання короткострокової допомоги у вигляді макрофінансової допомоги Україні досі здійснювалося на разовій основі", - заявив єврокомісар з бюджету Йоганнес Ган

Також Ган заявив, що з огляду на постійну потребу допомоги можна було б розглянути більш структуроване рішення для більш високого ступеня передбачуваності. Саме тому він працюю з країнами ЄС над рішенням, яке дозволить мати більш структуровану, передбачувану та автоматизовану підтримку принаймні наступного року.