ua en ru

Естонія підозрює організацію, яка збирала кошти для допомоги Україні, у шахрайстві

Естонія підозрює організацію, яка збирала кошти для допомоги Україні, у шахрайстві Фото: в Естонії підозрюють в шахрайстві організацію, яка збирала кошти для України (GettyImages)

Держпрокуратура Естонії порушила кримінальну справу за статтею про привласнення майна для розслідування використання коштів, зібраних НКО Slava Ukraini на підтримку України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Postimees.

У Держпрокуратурі зазначили, що порушення кримінальної справи за статтею про присвоєння майна є первинною оцінкою, яка може змінитися в ході провадження. Наразі підозри нікому не висувалися, ведетсься слідство.

"Поза кримінальним розслідуванням ми збирали інформацію на додаток до тієї, що була опублікована в пресі, а також підтримували прямий контакт із нашими українськими колегами. На базі зібраної інформації є підстави для порушення кримінальної справи", – зазначила державний прокурор Трійну Олев.

Розслідування в Естонії почалось після того, як українські правоохоронці, за даними естонських ЗМІ, почали розслідувати діяльність українського партнера Slava Ukraini - організації All for Victory.