ua en ru

ЄС розпочав підготовку 14-го пакету санкцій, - віцепрезидент Єврокомісії

ЄС розпочав підготовку 14-го пакету санкцій, - віцепрезидент Єврокомісії Фото: Валдіс Домброскіс, віцепрезидент Європейської комісії (Getty Images)

Європейський союз розпочав підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні цього року.

Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Європейської комісії.

"Ми розпочали підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні. Він, ймовірно, включатиме широкий перелік обмежувальних заходів з сильним акцентом на боротьбу з обходом - наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатися порушувати верхню межу цін на експорт нафти", - сказав Домбровскіс.

Він зауважив, що ЄС також шукає спосіб зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.

"З погляду ЄС, материнські компанії ЄС, які зберігають вплив на бізнес-операції своїх закордонних дочірніх компаній, можуть нести відповідальність за операції, що здійснюються цими дочірніми компаніями", - додав Домбровскіс.

Віцепрезидент Єврокомісії також наголосив, що ЄС й надалі чинитиме тиск на Росію і тих, хто підтримує її на полі бою, де б вони не знаходилися.

"Ми продовжимо переслідувати друзів Путіна. І ми продовжимо переслідувати тих, хто допомагає Росії обходити санкції або поповнювати її військовий арсенал", - зауважив він.