ua en ru

Джонсон дасть Конгресу час ознайомитися з його ідеєю щодо України та Ізраїлю: коли проголосують

Джонсон дасть Конгресу час ознайомитися з його ідеєю щодо України та Ізраїлю: коли проголосують Фото: спікер Палати представників США Майк Джонсон (Getty Images)

Спікер Палати представників Майк Джонсон має намір дозволити членам Конгресу ознайомитися з його законопроектами щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню протягом 72 годин, перш ніж винести їх на розгляд.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NBC News.

Якщо текст буде опублікований у вівторок, як сподівається Джонсон, це може означати, що Палата представників не зможе проголосувати за чотири окремі законопроекти до п'ятниці, 19 квітня.

Як зазначається, наразі заплановано, що Палата представників покине засідання в четвер, 18 квітня, у другій половині дня і піде на канікули наступного тижня, але це може змінитися.

Джонсон заявив, що конференція Республіканської партії вирішила голосувати за законопроекти про зовнішню допомогу окремо, і що він хотів би направити до Сенату кожен законопроект окремо. Однак остаточного рішення про те, чи варто об'єднувати їх разом, ще не прийнято.