ua en ru

В Криму лунають вибухи, рух через Керченський міст перекрито

В Криму лунають вибухи, рух через Керченський міст перекрито Фото: Сергій Аксьонов, так званий "голова" окупованого Криму (facebook.com/aksenov.rk)

Російські окупанти перекрили рух через Кримський міст. Тим часом в Красногвардійському районі лунають вибухи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "ЧП/Крим".

"Рух автотранспорту Кримським мостом тимчасово перекрито.Тих, хто перебуває на мосту і в зоні огляду, просимо зберігати спокій і дотримуватися вказівок співробітників транспортної безпеки", - відзначили в інформаційному центрі з автомобільних доріг про ситуацію на автопідходах до Кримського мосту.

Перед цим в Сімферополі сталась пожежа, однак, як стверджують росіяни, горів двоповерховий будинок.

Водночас наразі відомо про вибухи в Красногвардійського районі. Очевидці кажуть, що вибухи лунали протягом десяти хвилин.

За словами так званого "голови" окупованого Криму Сергія Аксьонова, нібито відбулась спроба нальоту безпілотників. Інших подробиць він поки що не розкрив.

"Співробітники МНС перебувають на місці для ліквідації можливих наслідків. Працюють усі профільні служби. Прошу дотримуватися спокою і довіряти тільки офіційним джерелам інформації", - додав Аксьонов.

Тим часом окупанти закликають цивільних не викладати фото прильотів БпЛА.

Деякі з очевидців стверджують про атаку на нафтобазу й аеродром в районі населеного пункту Октябрське.

Варто додати, що військове керівництво України наразі жодним чином не коментувало інформацію про вибухи в Криму.

Пожежа на залізничній станції

Очевидці стверджують про пожежу на залізничній станції Елеваторна, село Октябрьске після вибухів.

Рух через Кримський міст відновлено

"Рух автотранспорту Кримським мостом відновлено", - стверджує інформаційний центр з автомобільних доріг про ситуацію на автопідходах до Кримського мосту.

Атака на склад боєприпасів

Як стверджує Аксьонов, БпЛА влучили по складу боєприпасів в Красногвардійському районі. Нібито, руйнувань, а також постраждалих - немає, однак було прийнято рішення "про евакуацію населення в радіусі 5 кілометрів" у пункти тимчасового розміщення.

"Для мінімізації ризиків також вирішено призупинити рух на Кримській залізниці. Розраховуємо, що наслідки НП будуть усунені в стислі терміни", - пише гауляйтер.

Ефективне влучання

Як пише Defence Express, йдеться про нафтобазу й аеродром, який свого часу був авіабазою Чорноморського флоту СРСР.

Нафтобаза

Об'єкт розташований впритул до залізничного шляху, у зв'язку з чим пожежа блокуватиме рух всіх потягів.

"Цей шлях йде Джанкою, проходить через Октябрське й у районі Гвардійського розділяється на лінії до Євпаторії та Сімферополь-Севастополь. Й поки пожежа не буде ліквідована, то вочевидь й рух всіх потягів буде заблокований для більшої частини півострова", - додає видання.

Аеродром

Попри те, що літовище було закинуто в середині 90-х років, Російська Федерація знову перетворила його у військовий об'єкт перед повномасштабним вторгненням.

Згідно з кадрами Google Earth від лютого 2022 року, на території літовища була розташована велика кількість військової автомобільної техніки та намети.

Фото: вибухи в Криму (Google Earth)

В ЗСУ підтвердили удар

В Криму лунають вибухи, рух через Керченський міст перекрито

Фото: СтратКом ЗСУ (facebook.com/AFUStratCom)

Вибухи у Криму

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму останнім часом часто лунають вибухи. Частина з них пов'язана з ударами українських військових по скупченню ворожих військ, техніки чи стратегічних об'єктах.

Наприклад, нещодавно у тимчасово окупованому селищі Роздольне вночі лунали вибухи. В мережі стверджували про нібито удар БпЛА, а росіяни у звичній для них манері - звинувачували Україну.

Зокрема 19 липня на півострові лунали вибухи в Кіровському районі. У мережі писали про "прильоти", а на місцевому полігоні почалася детонація на складі боєприпасів.

Також варто нагадати й про вибухи на Кримському мості 17 липня, внаслідок чого він був пошкоджений. Як стверджують джерела агентства, СБУ разом з Військово-морськими силами провели атаку на міст. Удар здійснили за допомогою надводних дронів.