ua en ru

Два західні зернові гіганти планують припинити експорт з Росії

Два західні зернові гіганти планують припинити експорт з Росії Фото: два західні зернових гіганти планують припинити експорт з Росії (GettyImages)

Зернові гіганти Cargill і Viterra планують припинити експорт з Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Viterra, яку підтримує Glencore, планує покинути російський експортний ринок і має намір оголосити про це рішення найближчим часом. Крім того, вже з липня цього року Cargill припинить експорт зерна, отриманого компанією з Росії, але продовжить купувати вантажі в інших компаній.

В першій половині сезону Cargill та Viterra увійшли в шістку найбільших експортерів російської пшениці. Російське зерно має життєво важливе значення для глобальної торгівлі врожаєм і годування світу. Його сільгосппродукція не потрапила під санкції, але торгівлю можуть ускладнити обмеження для російських банків і державних компаній. Міжнародні зернові трейдери також зіткнулися з тиском з боку Москви та місцевої промисловості щодо виходу.

У своєму рішенні Cargill посилається на зростаючі проблеми, пов’язані з експортом зерна. Проте компанія має намір продовжувати доставку врожаю з країни на ринки призначення

"Відповідно до нашої мети прогодувати світ", - йдеться в заяві компанії.

Нагадаємо, сьогодні Швейцарія приєдналася до десятого пакету санкцій ЄС проти Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.