ua en ru

Дуда про підготовку українських пілотів на винищувачах: важливо і абсолютно необхідно

Дуда про підготовку українських пілотів на винищувачах: важливо і абсолютно необхідно Фото: президент Польщі Анджей Дуда (Getty Images)

Збройні сили України хочуть бути на рівні стандартів НАТО, тому вони й захочуть використовувати винищувачі F-16.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Підготовка пілотів для України важлива і абсолютно необхідна", - сказав Дуда.

Зазначимо, що Сполучені Штати працюють з українськими пілотами в США, щоб визначити, скільки часу знадобиться для навчання їх літати на винищувачах F-16, повідомили CNN три джерела, обізнані з цього питання.

Два українські пілоти зараз перебувають на військовій базі в США, де їхні навички перевіряються на льотних тренажерах, щоб з'ясувати, скільки часу їм потрібно, щоб навчитися керувати різними американськими військовими літаками, включаючи F-16.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки поки що не починають навчати українських пілотів управлінню винищувачами F-16, оскільки рішення про такі постачання ухвалено не було.

Крім того, раніше заступник держсекретаря Вікторія Нуланд заявляла, що США обговорюють можливу передачу Україні винищувачів 4-го та 5-го поколінь.

Додамо, що прем'єр Канади Джастін Трюдо раніше заявляв, що Оттава готова розширити свою льотну тренувальну програму, щоб включити до неї українських військових пілотів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.