ua en ru

Допоможе зміцнити обороноздатність. Україна та НАТО заснували нову Раду

Допоможе зміцнити обороноздатність. Україна та НАТО заснували нову Раду Фото: Ольга Стефанішина, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна та НАТО започаткували Раду з управління проектами комплексного пакету допомоги, які спрямовані на зміцнення обороноздатності нашої країни.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Кабміну.

Чиновниця зазначила, що сьогодні відбулося установче засідання Ради. Воно відбулося під головуванням Стефанішиної та заступника генсека НАТО з питань операцій Томаса Гоффуса.

"Забезпечення ефективної реалізації проектів Комплексного пакету допомоги, спрямованих на зміцнення обороноздатності України, набуває ще більшого значення в контексті майбутніх серйозних трансформацій, передбачених у рамках поглиблення інтеграції України в НАТО та досягнення повної взаємосумісності з Альянсом", - розповіла міністр.

Вона додала, що Рада стане сполучною ланкою між політичними та військовими структурами Альянсу та українськими інституціями під час розробки та імплементації проектів.

Стефанішина висловила сподівання, що на майбутньому саміті Альянсу, який відбудеться 11-12 липня, буде ухвалено "фундаментальні рішення" для нашої країни.

"Все, що робиться для поглиблення партнерства Україна-НАТО, включаючи створення Ради, слугує одній стратегічній меті - максимально зблизити нас з Альянсом, зробити нас більш спроможними, сильними і стійкими на шляху до перемоги України", - наголосила міністр.

Варто зауважити, що Комплексний пакет допомоги - ініціатива НАТО для України, яка спрямована на допомогу у посиленні стійкості, забезпеченні безпеки та проведенні необхідних реформ.

Саміт НАТО

Нагадаємо, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. Україна очікує, що він стане переломним і лідери нададуть нашій країні більше конкретики щодо євроатлантичної інтеграції.

Зокрема, на саміті Україна може отримати запрошення стати частиною НАТО. Таку ініціативу вже підтримав президент Польщі Анджей Дуда.