Хочете приготувати ідеальний прозорий холодець у домашніх умовах? Цей покроковий рецепт допоможе отримати насичену страву без зайвого жиру.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Смачно та гарно вдома".
Інгредієнти:
Зокрема, якщо у вас більше м'яса, то подвоюйте список продуктів.
Спосіб приготування
М'ясо розріжте на невеликі шматки, щоб вони помістились у каструлю. Залийте водою та залиште на 2-3 години, щоб воно вимочилось.
Знову залийте чистою водою та поставте на вогонь. Як тільки вода закипить, то злийте її і налийте нову. Цей спосіб допомагає досягти прозорого бульйону.
Важливо, що бульйон для холодцю не має кипіти, а лише повільно варитись 6-8 годин. Кришкою також не варто накривати.
Після 2 годин варіння додайте спеції, цілу цибулю та моркву.
В кінці дістаньте м'ясо та віддаліть усі кістки. Наріжте м'ясо та викладіть на тарілки. Також у кожну тарілку натріть часник.
Рідину процідіть через сито та марлю. Залийте тарілки рідиною, додайте овочі і поставте в холодильник на застигання.
Вас може зацікавити: