Сухпайки військових ЗСУ складаються з трьох раціонів та вміщають багато продукти. Однак, чи отримують військові необхідну кількість вітамінів з цих страв?
Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла гастроентеролог-дієтолог, доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України Галина Анохіна.
За словами експерта, сухпайки, які видають військовим, є досить хорошими за складом. Зокрема, практично у кожному прийомі їжі є м'ясо, а саме курятина, яловичина і свинина.
"Як дієтолог я б додала в пайки ще й джерела вітаміну C. Адже військові на фронті не мають змоги вживати свіжу зелень, овочі, фрукти", - пояснила Анохіна.
Зокрема, вітаміни групи B військові отримують із м'ясом, так само й жиророзчинні вітаміни А. Тоді як вітамін С може бути в дефіциті.
На сайті Міністерства оборони України йдеться, що загалом сухпайки складаються з трьох раціонів (сніданку, обіду, вечері) та містять:
Залежно від типу сухпайка (звичайний, халяльний чи кошерний) асортимент перших страв складається з борщу з м'ясом яловичини або супів з м'ясом свинини, курки, баранини або яловичини.
Також перелік других страв включає різноманітні каші зі свининою, яловичиною, бараниною та куркою.
Крім того, готові до вживання перша та друга страви фасуються в сучасному реторт-пакеті, що забезпечує тривалий термін зберігання.
Вас може зацікавити: