ua en ru

У Держдепі заявили, що США "не заохочують" Україну завдавати ударів по РФ, - Reuters

У Держдепі заявили, що США "не заохочують" Україну завдавати ударів по РФ, - Reuters Фото: наслідки удару дрона по елітному комплексу в Москві (twitter.com)

Представник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки (США) заявив, що Вашингтон "не заохочує" Україну здійснювати атаки на РФ, при цьому українська сторона сама ухвалює рішення щодо захисту від російських загарбників.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Така заява американського чиновника на умовах анонімності пролунала на тлі чергових вибухів у столиці РФ Москві та в Підмосков'ї, що прогриміли в ніч проти 23 серпня через атаку невідомих безпілотників. Російська сторона, як зазвичай, звинувачує Україну в цьому нальоті.

"Сполучені Штати не заохочують і не допускають нападів усередині Росії", - заявив представник Держдепартаменту США агентству.

При цьому чиновник зазначає, що Україна сама вирішує, як вести оборону та захищати себе від широкомасштабної військової агресії РФ.

"Україна має вирішити, як вона вирішить захистити себе від російського вторгнення, яке розпочалося у лютому минулого року", - сказали в Держдепі.

Представник американської адміністрації додав, що РФ може закінчити війну будь-якої миті, вивівши свої війська з України.

Атака дронів у Москві 23 серпня вночі

У ніч проти середи у столиці країни-агресора, а також у Підмосков'ї, пролунали вибухи через невідомі дрони. Місцеві жителі повідомляли про "бавовну" у Хімках та Красногорську, а також у самій Москві, де БПЛА врізався у будівлю - знову в районі "Москва Сіті".

Пізніше мер Москви Сергій Собянін заявив, що безпілотник поцілив у будівлю там, а другий - впав у Можайському районі Московської області. При цьому в Міноборони РФ розповіли про "припинення спроби" атаки 3 безпілотників літакового типу на Москву, які начебто збили.

Вибухи в Москві через дрони вже не рідкість

Зазначимо, що подібна "бавовна" для Москви - вже далеко не рідкість.

Так, наприклад, 21 серпня Міноборони РФ заявило про нібито атаку безпілотників у Московській області. А 18 серпня в кількох районах Москви та Підмосков'я було чути вибухи - повідомлялося про роботу ППО та про помічені БПЛА. Звуки вибухів були чутні над підмосковним Одінцовим, у Трьохгірці та Красногорську.

Також вибух було чутно у кварталі "Москва-Сіті" в районі веж "Еволюція" та "Федерація". Також повідомляється, що один із БПЛА впав на Експоцентр на Краснопресненській набережній у центрі Москви. Інформації щодо постраждалих немає.

Нагадаємо також, що вночі 1 серпня в районі "Москва-Сіті" знову пролунали вибухи. За попередніми даними, як мінімум один дрон влетів у вежу елітного комплексу.

А одна з найбільших атак була у ніч проти 30 липня. Відомо, що невідомі безпілотники вдарили у діловий центр російської столиці - "Москва-Сіті". Дрони поцілили у так звані "урядові вежі", там розташовані офіси відразу трьох російських міністерств: Мінекономрозвитку, Мінпромторгу та Мінкомзв'язку.