ua en ru

Атака дронів. Що відомо про вибухи у Москві та Криму

Атака дронів. Що відомо про вибухи у Москві та Криму Фото: у Москві дрон ударив по елітному комплексу (twitter.com)

Цієї ночі у російській столиці стався вибух на території комплексу "Москва-сіті", а росіяни заявили про атаку дронів. Крім того, Міноборони РФ стверджує, що "відбило атаку" на тимчасово окупований Крим.

Що відомо про ці "атаки" та їх наслідки - у матеріалі РБК-Україна нижче.

Москва

Після 4:00 у російській столиці та Підмосков'ї пролунали вибухи. Пізніше стало відомо про вибух на території елітного комплексу "Москва-сіті", а саме у будівлі "IQ-кварталу".

У мережі писали, що невідомий безпілотники врізався у 5-6 поверх 50-поверхової будівлі, внаслідок чого пошкоджені башти. Мер Москви Сергій Собянін запевнив, що жертв та поранених немає, хоча у мережі писали про постраждалого.

Також у Telegram-каналах повідомляли, що вибух стався у так званій "міністерській вежі". Там розміщені офіси відразу трьох російських міністерств: Мінекономрозвитку, Мінпромторг, Мінкомзв'язку.

Атака безпілотників. Після інцидент російське Міністерство оборони заявило, що "відбило атаку безпілотників", в якій традиційно звинуватили Україну. Як стверджують росіяни, один дрон нібито збила ППО над територією Одінцовського району Московської області.

Ще два безпілотники, за їх словами, нібито придушили засобами РЕБ, після чого ті "втратили керування" та врізалися у комплекс "Москва-сіті".

Також зазначимо, що через вибух у елітному комплексі "Москва-сіті" закрили аеропорт Внуково. Рейси не приймали та не відправляли.

Крим

Крім того, Міноборони РФ заявило про "атаку дронів" на окупований Крим. Росіяни стверджують, що було нібито 25 безпілотників і, звичайно, звинувачують українські сили.

"16 українських БпЛА знищено вогнем засобів ППО. Ще 9 українських безпілотників нейтралізовані засобами радіоелектронної боротьби та, не досягнувши цілі, зазнали краху в акваторії Чорного моря та в районі мису Тарханкут", - заявило Міноборони РФ.

Варто зазначити, що найбільші кримські Telegram-канали не повідомляли про вибухи цієї ночі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.