ua en ru

Червоний Хрест не приїхав на лінію розмежування, де на нього чекала українська делегація

Червоний Хрест не приїхав на лінію розмежування, де на нього чекала українська делегація Фото: омбудсмен Дмитро Лубінець (УНІАН)

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не приїхали на межу з тимчасово окупованими територіями, хоча на них там чекала українська делегація.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

Зазначається, що візит на лінію розмежування Україна планувала здійснити разом із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, для того, щоб спонукати його домогтися від Росії доступу до колонії в Оленівці, аби відвідати українських військовополонених.

"Це видалось для МКЧХ складніше ніж просто вчергове опублікувати "заклики до обох сторін" на сторінках свого сайту. Попри наш заклик і готовність забезпечити таку поїздку, МКЧХ ми не побачили", - написав Лубінець.

Він додав, що росіяни продовжують катувати українських захисників під мовчання міжнародних організацій.

"Це війна, так. І вона не є безпечною. Але хіба не для цього створена місія МКЧХ і не на її діяльність і виконання покладеного мандату люди з усього світу жертвують кошти?" - написав омбудсмен.

На думку Лубінця, якщо організація не виконує поставлені перед нею цілі і своїм мовчанням підіграє агресору та злочинцю - вона має бути ліквідована.