ua en ru

У Чернівцях заборонили діяльність церков, які мають зв'язок з Росією

У Чернівцях заборонили діяльність церков, які мають зв'язок з Росією Фото: в Чернівцях заборонили діяльність церков, які мають зв'язок з Росією (facebook.com/oblrada.cv.ua)

У Чернівецькій облраді підтримали заборону на території регіону релігійних організацій, які мають доведений зв'язок з РФ. За відповідне рішення проголосували 40 депутатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Чернівецької облради.

"Депутати Чернівецької обласної ради вважають діяльність релігійних організацій (об’єднань), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором (Росією), забороненою на території Чернівецької області", - йдеться в заяві.

Згідно з проєктом рішення, обласна адміністрація має проаналізувати, чи законно релігійні організації використовують храми та церкви, які їм передали у безплатне користування.

"Зокрема, здійснити аналіз та вжити відповідних заходів щодо законності використання культових будівель та майна державної власності, переданих у власність (повернутих у безоплатне користування) релігійним організаціям (громадам), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором", - додається в повідомленні.

Раніше ми писали, що Вінницька обласна рада розірвала з УПЦ Московського патріархату договори оренди земельних ділянок та заборонила їх використання.

Додамо, напередодні аналогічне рішення ухвалила влада міста Суми та Тернополя.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.