ua en ru

Через обстріл Миколаєва загинули щонайменше четверо людей

Через обстріл Миколаєва загинули щонайменше четверо людей Фото: через обстріл Миколаєва 13 жовтня загинули щонайменше 4 людини

Під час обстрілу Миколаєва у четвер, 13 жовтня, загинули мінімум чотири людини. Вже відомо про трьох жертв через влучання ракети в багатоповерхівку і ще один загиблий - через обстріл рятувальної станції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Миколаївську обласну прокуратуру.

"Наразі відомо про загибель трьох цивільних осіб. З-під завалів п’ятиповерхового будинку вдалось дістати 11-річного хлопчика, якого госпіталізовано до лікарні, - йдеться в повідомленні. - Також ворожа ракета влучила у будівлю рятувальної станції Державного гірничо-рятувального загону ДСНС України. Загинув співробітник, який перебував на добовому чергуванні".

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Оновлено 14.59. Рятувальні та пошукові роботи у Миколаєві після нічного обстрілу тривають.

"Рятувальники дістали з-під завалів тіла трьох загиблих - чоловіків віком 31 та 39 років та 80-річної жінки", - йдеться в повідомленні ДСНС Миколаївської області.

За інформацією під завалами перебуває ще 4 людей.

Що відомо про обстріл Миколаєва 13 жовтня

У четвер вночі, 13 жовтня, російські окупанти масовано обстріляли Миколаїв. Приліт був у п'ятиповерховий житловий будинок.

Згодом стало відомо, що з-під завалів багатоповерхівки в Миколаєві врятували 11-річного хлопчика. Дитина під завалами знаходилася 6 годин. Там перебували ще 7 людей. Як розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, російські окупанти обстріляли місто з С-300, випустивши 8 ракет.

Також одна з ракет потрапила до рятувальної човникової станції. Під завалами рятувальники знайшли тіло чоловіка.