ua en ru

У частині областей України сьогодні не вимикатимуть світло: список

У частині областей України сьогодні не вимикатимуть світло: список Фото: у частині областей України сьогодні не вимикатимуть світло (GettyImages)

У суботу, 7 січня, щодо областей було вирішено не відключати світло.

РБК-Україна зібрало все, що відомо на зараз.

Рівне та область

7 січня енергетики намагатимуться не запроваджувати графіків погодинних обмежень електропостачання. Ліміти "Укренерго" на сьогодні скасували.

"Але давайте допоможемо енергетикам і економно використовуватимемо електроенергію. Це дозволить уникнути графіків відключення і завтра. Пам’ятайте, навіть одна вимкнена лампочка - вагомий внесок в те, щоб святкові дні були зі світлом", - звернувся в Telegram голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Чернівці та область

У області запровадили графік погодинних відключень на 7 січня. Це пов'язано зі зростанням споживання електроенергії. Регіону надали 192 мегавати.

У частині областей України сьогодні не вимикатимуть світло: список

Це при тому, що напередодні ввечері, 6 січня, повідомлялося, що у Чернівецькій області не вимикатимуть електрику з 23.00 6 січня та усю суботу, 7 січня.

Миколаїв та область

Як повідомляє "Миколаївобленерго", 7 січня з 7:00 до 23:00 діятимуть ліміти на споживання електроенергії. Жителів області закликають економити електроенергію, аби уникнути погодинних відключень.

Закарпаття та область

На Різдво на Закарпатті стабілізаційних погодинних відключень електроенергії не заплановано.

"Бережіть себе та близьких, економте електроенергію, вірте в перемогу України!" - йдеться в повідомленні "Закарпаттяобленерго".

Львів та область

Станом на цю мить у Львівській області відключення електроенергії не застосовують.

"Якщо перевищити ліміти, які довів диспетчерський центр, тоді з 10:00 застосують графік погодинних відключень", - розповів в Telegram голова ОВА Максим Козицький.

Вінниця та область

За даними Вінницької міськради, 7 січня обмеження світла за умови відсутності ударів по об'єктах енергетики не плануються.

"Обмеження на споживання електроенергії 7 січня знято", - йдеться у повідомленні.

Запоріжжя та область

Як повідомили у ПАТ "Запоріжжяобленерго", "Укренерго" не впровадило обмеження енергоспоживання для Запорізької області 7 січня.

У зв’язку із цим на завтра стабілізаційних погодинних відключень не заплановано.

"Якщо ситуація в єдиній енергосистемі зміниться та вимагатиме запровадження стабілізаційних відключень, про це буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

Черкаси та область

За планом, по області сьогодні, 7 січня, відключень електроенергії не повинно бути.

"Але в разі погіршення ситуації можливі аварійні відключення. Щоб цього не сталось - ви вже знаєте, що робити: максимально заощаджувати електроенергію", - розповів в Telegram голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Суми та область

Як повідомили в АТ "Сумиобленерго", 7 січня відключень електроенергії за графіками по Сумській області не плануються.

Оновлено. Мер Сум Олександр Лисенко попросив терміново вимкнути зайві електроприлади.