ua en ru

Буданов сказав, кому вигідний "витік" і чи вплине це на контрнаступ ЗСУ

Буданов сказав, кому вигідний "витік" і чи вплине це на контрнаступ ЗСУ Фото: очільник ГУР МО Кирило Буданов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Росія найбільше виграє від витоку секретних документів Пентагону, який останніми днями домінує в заголовках новин. Однак це не зможе вплинути на результат контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника ГУР МО Кирила Буданова в інтерв'ю ABC News.

"Росія є єдиним бенефіціаром цього. Ми отримаємо остаточну відповідь лише після завершення розслідування… У нас є зв'язок з відповідними службами в США - і буквально з перших годин ми почали розмовляти", - розповів Буданов.

Він підкреслив - інформаційна війна не є чимось новим та висловив переконання, що немає "жодного ризику", що ця історія зашкодить відносинам між Україною і США. Також Буданов применшив ймовірний вплив цих "викриттів" на хід війни.

"Якщо є проблема, вона буде вирішена. Якщо проблеми не буде, то ще краще. Це не зможе вплинути на реальні результати наступальної операції", - заявив Буданов.

Керівник ГУР також говорив про здатність українських бійців досягти успіху в майбутньому і довгоочікуваному контрнаступі, тоді як американські офіційні особи в приватних розмовах припускали, що "успіхи будуть скромнішими, ніж торішня блискавична операція", яка повернула величезні ділянки території під контроль України.

"Якими будуть результати цих дій? Я думаю, що в найближчому майбутньому всі це побачать і відчують", - каже Буданов.

Своєю чергою він підкреслив, що успіх цієї наступальної операції вкрай необхідний і "не лише українцям, але й союзникам", які постачають їм нам кошти та боєприпаси.

"Без перемог рано чи пізно постане питання, чи варто продовжувати підтримувати Україну", - додав Буданов.

Нагадаємо, що вчора ФБР затримало підозрюваного у "зливі" секретних документів США. Мова йде про військовослужбовця Національної гвардії ВПС Джека Тейшейру.

Додамо раніше CNN, посилаючись на джерело, близьке до президента Володимира Зеленського повідомило, що Україна нібито змінила деякі свої військові плани після "витоку" секретних документів США, де говорилося й про оснащення українських сил для наступу.

Однак в Раді національної безпеки й оборони сумніваються у правдивості інформації джерела CNN, яке повідомило про нібито зміни у військових планах України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.