ua en ru

Британія допускає передачу Україні авіаційних крилатих ракет Storm Shadow

Британія допускає передачу Україні авіаційних крилатих ракет Storm Shadow Фото: мністр оборони Великої Британії Бен Уоллес (Getty Images)

У Великобританії не виключають можливості передачі Україні авіаційних крилатих ракет Storm Shadow.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу Міноборони Британії Бена Воллеса інтервʼю Times Radio.

"Я не збираюся займатися припущеннями про постачання видів озброєнь. Росія хотіла б знати, які види зброї ми можемо передати Україні, щоб підтримати її. Ми обговорюватимемо це з українцями на основі їхніх потреб та технічних можливостей", - заявив Воллес.

Своєю чергою британський міністр підкреслив, що можливе постачання Україні американських ракетних комплексів Patriot стане важливим моментом у війні.

"Якщо США зроблять це, то це дуже значний крок", - акцентував Воллес.

Що відомо про ці ракети?

Storm Shadow (SCALP EG) - франко-британська авіаційна крилата ракета класу "повітря - земля". Призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, які добре захищені засобами протиповітряної оборони.

Ця ракета може використовуватися в будь-який час доби, складних метеоумовах та при застосуванні противником засобів радіоелектронної протидії.

Дальність її польоту складає понад 250 кілометрів, а висота 30-40 м. Втім, є й різні модифікації цієї ракети в залежності від яких характеристики можуть різнитися.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов відповів на російські погрози вдарити ракетами по Україні на Новий рік. Він заявив у відповідь, що в українців будуть ракети і з досить великою дальністю польоту.

Додамо, раніше стало відомо, що Україна обговорює із союзниками постачання нових ракет, які, зокрема, б'ють далі, ніж HIMARS.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.