ua en ru

Британія допоможе МКС у розслідуванні звинувачень проти Путіна

Британія допоможе МКС у розслідуванні звинувачень проти Путіна Фото: міністр юстиції Великобританії Домінік Рааб (facebook.com/DominicRaabMP)

Велика Британія допоможе Міжнародному кримінальному суду в Гаазі в судово-медичній експертизі та розслідуванні звинувачень, висунутих проти російського диктатора Володимира Путіна.

Про це заявив міністр юстиції Великобританії Домінік Рааб, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ВВС.

"Це буде, як я підозрюю, довгий процес, але те ж саме говорили про Югославію, про Руанду, і багато людей, відповідальних за кровопролиття, у підсумку опинилися в суді", - заявив він.

За словами міністра, у найближчій перспективі Путіну буде важко їздити світом, оскільки багато країн, які є членами МКС, будуть зобов'язані заарештувати його.

"Але зараз важливо, щоб ті члени міжнародної спільноти, які підтримують МКС, переконалися в тому, що суд має достатню підтримку в розслідуванні, в криміналістичній експертизі, в опитуванні свідків, у технічному забезпеченні. І це те, що ми будемо робити тут у Лондоні спільно з нашими голландськими колегами і нашими партнерами по всьому світу", - заявив Рааб.

Нагадаємо, сьогодні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента РФ з прав дитини Марії Олексіївни Львової-Бєлової.

Крім того, генпрокурор України Андрій Костін розповів, що ордер Гааги дозволяє заарештувати Путіна за межами РФ та передати до суду.

У свою чергу, в МЗС РФ вже відреагували на рішення МКС. Представник відомства Марія Захарова заявила, що рішення суду щодо арешту Путіна не має значення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.