ua en ru

У боях на сході України загинув доброволець з Нової Зеландії

У боях на сході України загинув доброволець з Нової Зеландії Фото: в Україні загинув військовий з Нової Зеландії (Getty Images)

У боях на сході України загинув колишній військовослужбовець збройних сил Нової Зеландії Кейн Те Тай. Він був добровольцем.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання RNZ.

Командир підрозділу ЗСУ, де служив доброволець, підтвердив загибель захисника. Іноземець загинув на сході нашої країни. У Міністерстві закордонних справ Нової Зеландії також заявили, що знають про смерть чоловіка.

Кейн Те Тай був колишнім військовослужбовцем армії Нової Зеландії. Він майже рік перебував в Україні і став третім новозеландцем, який загинув на війні.

У серпні минулого року Домінік Абелен загинув у боях, його тіло досі не знайшли. Гуманітарний працівник з Нової Зеландії Ендрю Бегшоу загинув внаслідок артилерійського обстрілу у січні, коли намагався врятувати літню жінку з її будинку.

Оновлено

Загибель добровольця також підтвердили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Кейн Те Тай перебував в Україні з перших днів повномасштабної війни. У травні минулого року разом з колишнім військовим з Америки Девідом він допомагав волонтерам Харкова, проводив майстер-класи з першої медичної допомоги та доставляв гумдопомогу на звільнені території.

У березні 2023 року під час деокупації села біля Бахмута разом з побратимами добровольці натрапили на підвал, де росіяни утримували українських полонених. Тоді вдалося врятувати українського бійця, якого росіяни утримували без їжі та води понад 40 днів.

За словами батьків Те Тая, він вирішив пов'язати своє життя з військовою справою ще в шкільні часи. Майже 10 років був військовим Нової Зеландії. Потім став співзасновником благодійної організації з програми ментального здоровʼя ветеранів.

Військовий служив у Афганістані. В Україні доєднався до Міжнародного легіону та тренував групу інших добровольців поблизу Вугледара. У нього залишилася 12-ти річна донька.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що у районі Бахмута загинув доброволець з Естонії.

Також зазначимо, що на війні в Україні загинув білоруський доброволець Руслан Обломов.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.