ua en ru

Боррель після зустрічі з Кулебою: очікую чітких зобов'язань від країн ЄС щодо ППО для України

Боррель після зустрічі з Кулебою: очікую чітких зобов'язань від країн ЄС щодо ППО для України Фото: глава МЗС Дмитро Кулеба та високий представник ЄС Жозеп Боррель (Віталій Носач, РБК-Україна)

Сьогодні відбулась зустріч глави МЗС Дмитра Кулеби та високого представника ЄС Жозепа Бореля. Вони обговорили російські атаки та протиповітряну оборону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяви високого представника ЄС та міністра закордонних справ України.

Зустріч міністр з Боррелем відбулась на полях саміту G7. Високий представник ЄС наголосив, що Україна терміново потребує систем протиповітряної оборони для протидії російським атакам.

"Я очікую чітких зобов'язань від країн-членів ЄС на засіданні в понеділок. Безпека ЄС також під загрозою: Росія становить для нас екзистенційну загрозу", - сказав Боррель.

Своєю чергою Кулеба подякував Боррелю за "його невтомні зусилля", спрямовані на пошук та передачу Україні додаткових систем протиповітряної оборони Patriot та SAMP/T.

"Наше спільне послання просте: ППО якнайшвидше. Протиповітряна оборона для України зараз", - підкреслив Кулеба.

Міністр також подякував Боррелю за те, що той вкотре наголосив на тому, що Росія становить екзистенційну загрозу для Європи, а не лише для України.

"Вкрай важливо забезпечити перемогу України", - сказав глава МЗС.