ua en ru

Біля Херсона ЗСУ знищили рідкісний ЗРК "Тор". Він використовується в арктичних умовах

Біля Херсона ЗСУ знищили рідкісний ЗРК "Тор". Він використовується в арктичних умовах Фото: біля Херсона ЗСУ знищили рідкісний ЗРК "Тор" (mil.in.ua)

Українські артилеристи знищили рідкісну російську систему протиповітряної оборони, яка в першу чергу призначена для використання в арктичних умовах. Це трапилось на Херсонському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Мілітарний.

Так, російський Тор-М2ДТ уразили воїни 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова Командування морської піхоти ВМС ЗСУ. Зокрема відомо, що система ППО окупантів була уражена біля села Челбурда в Олешківській міській громаді Херсонського району Херсонської області.

Як пише видання, ймовірно, для ураження Тор-М2ДТ були застосовані високоточні артилерійські 155-мм снаряди M982 Excalibur.

Судячи з кадрів, після першого удару, снаряд влучив у передню частину дволанкового гусеничного шасі. Окупанти намагались загасити полум'я.

Але ЗСУ не зупинились і завдали згодом ще один удар. Боєприпас розірвався у кількох метрах від бойового відділення пускової установки комплексу протиповітряної оборони Тор-М2ДТ, що ймовірно призвело до значних пошкоджень машини і втрати особового складу окупантів.