ua en ru

У Білорусі пригрозили закрити виїзд тим, хто не з'явиться на "звірку" у військкомат

У Білорусі пригрозили закрити виїзд тим, хто не з'явиться на "звірку" у військкомат Фото: в Білорусі забороняти виїзд військовозобов'язаним (GettyImagеs)

Громадянам Білорусі, які не пройшли звіряння даних військовозобов'язаних, буде заборонено виїзд за межі країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар військового комісара Брестської області Олега Коновалова.

За його словами, заборона буде введена починаючи з лютого 2023 року. Він діятиме для тих, хто не пройшов звіряння. Крім цього, для таких громадян плануються додаткові обмеження. Однак Коновалов не уточнив, які.

"Починаючи з лютого місяця для тих людей, які не пройшли звіряння, найімовірніше, будуть застосовані обмеження на виїзд з території Білорусі та, можливо, якісь ще обмеження", - сказав комісар.

Також відомо, що станом на 13 січня в Білорусі звіряння облікових даних пройшли лише 95% військовозобов'язаних. Попередньо, 5% перебувають на еміграції, хворіли чи затримані.

Водночас у міністерстві оборони Білорусі заявили, що надана Коноваловим інформація є недостовірною.

"До громадян Республіки Білорусь, які не пройшли перевірку облікових даних військовозобов'язаних, не застосовуватимуться обмеження на виїзд за межі країни", - йдеться у повідомленні.

Там наголосили, що ті, хто не зміг пройти звірку у 2022 році, можуть зробити це у зручний час у комісаріатах за місцем проживання.