ua en ru

Бербок про викрадення українських дітей: у Путіна немає морального компаса

Бербок про викрадення українських дітей: у Путіна немає морального компаса Фото: голова МЗС Німеччини Анналена Бербок (Getty Images)

Німеччина засуджує дії Росії щодо викрадення українських дітей. Зокрема, щоб вони пройшли промивання мізків.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на спільній прес-конференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою, повідомляє РБК-Україна.

"Я все ще під враженням від тих розмов, які я вела з дітьми в цьому центрі (допомоги дітям, яких повернули з Росії, - ред.). Мова йде про дітей - молодих людей - і просто перехоплює подих від того жаху, що дітей просто забрали зі шкіл або з дитячих будинків, відвезли в чужу країну, що вони пройшли промивання мізків, щоб бути налаштованими проти своєї країни", - заявила вона.

Міністр додала, що їй важко уявити, наскільки тяжко було дітям.

"Доля цих дітей ще раз показує, що в Путіна немає морального компаса. Він щодня порушує правила міжнародної спільноти і правила людського співіснування", - заявила Бербок.

Вона звернулася до тих, хто не може сказати, що російський диктатор - злочинець.

"Тому я закликаю тих, хто досі не може чітко сказати, хто є злочинцем: "Дивіться на ці злочини і на цих дітей! Їх повернення - це перший крок до миру". Це треба зробити негайно", - наголосила Бербок.

Викрадення Росією українських дітей

У справі про депортацію українських дітей Міжнародний кримінальний суд Гааги видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та омбудсмена Марії Львової-Бєлової.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що в України є підтвердження, що в РФ всиновили вже 386 українських дітей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.