ua en ru

У Байдена роз'яснили ситуацію з обміном даними про ядерну зброю з РФ

У Байдена роз'яснили ситуацію з обміном даними про ядерну зброю з РФ Фото: координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій при Білому домі Джон Кірбі (GettyImages)

США повідомили Москві, що не будуть ділитися запланованим піврічним звітом, через те, що РФ не дотримується умов Договору про стратегічні наступальні озброєння.

Об этом пишет РБК-Украина со ссылкой на Twitter-аккаунт журналиста издания Politico Пола Маклири.

"США все ще надсилають Росії щоденні дані про свої ядерні запаси, попри відмову Росії це робити", - пояснив Маклири.

За його даними, координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій при Білому домі Джон Кірбі заявив, що США не будуть ділитись даними, які мали б передавати згідно з договором про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь, що був укладений між РФ та Сполученими Штатами ще з 2010 року, і з якого Росія нещодавно вийшла.

"Росія не дотримувалася повної відповідності та відмовилася ділитися даними, якими ми погодилися в Новому договорі ДСНО ділитися кожні два роки... тому, оскільки вони відмовилися дотримуватися цієї конкретної модальності Нового ДСНО, ми вирішили також не ділитися цими даними", - наголосив Кірбі.

Нагадаємо, сьогодні західні ЗМІ повідомили, що США призупинили обмін даними про стратегічні ядерні сили з Росією.

Раніше РБК-Україна писало про те, що російський диктатор Володимир Путін оголосив, що Росія призупиняє участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння з США.

Також диктатор наказав Міноборони РФ та "Росатому" підготуватися до можливого початку ядерних випробувань, якщо Сполучені Штати це зроблять.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.