ua en ru

Байден закликав Конгрес і нового спікера "швидко діяти", виділивши допомогу Україні та Ізраїлю

Байден закликав Конгрес і нового спікера "швидко діяти", виділивши допомогу Україні та Ізраїлю Фото: президент США Джо Байден (GettyImages)

Президент США Джо Байден привітав республіканця Майка Джонсона з обранням на посаду спікера Палати представників та закликав його і Конгрес "швидко діяти" та прийняти пакет на допомогу

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Байден зазначив, що поки республіканці Палати представників "витрачали час на пошуки нового спікера", він працював над нагальними питаннями щодо підтримки України та Ізраїлю.

"Я працював над цими нагальними питаннями, пропонуючи історичний додатковий пакет фінансування, який просуває наші двопартійні інтереси національної безпеки в Ізраїлі та Україні, забезпечує безпеку нашого кордону та інвестує в американський народ. Ці пріоритети були схвалені лідерами обох партій", - зазначив Байден.

Він визнав, що щодо цих питань "існують справжі розбіжності", але додав, що "потрібно докласти спільних зусиль, щоб знайти спільну мову, де тільки можливо".

"Це час для всіх нас, щоб діяти відповідально та поставити благо американського народу та повсякденні пріоритети американських сімей вище будь-якої партійності", - підкреслив Байден.

Допомога Україні та Ізраїлю

Нагадаємо, 17 жовтня Bloomberg повідомило, що Байден звернутися до Конгресу із запитом, що включає допомогу Україні та Ізраїлю.

20 жовтня Білий дім повідомив, що Джо Байден запросив у Конгресу 106 млрд доларів на допомогу Ізраїлю та Україні, а також на зміцнення оборонно-промислового комплексу. З цієї суми 61,3 млрд доларів пропонується виділити на постачання Україні, 14,3 млрд доларів - Ізраїлю. Politico писало, що Сенат може заблокувати такий пакет через незгоду республіканців.

Новий спікер Палати представників

Сьогодні Палата представників США обрала свого нового спікера після відставки Кевіна Маккарті. Спікером нижньої палати американського Конгресу став республіканець Майк Джонсон.

Джонсон є соратником 45-го президента США Дональда Трампа. Він захищав Трампа під час слухань щодо імпічменту, а також підтримував позов про скасування результатів виборів 2020 року в чотирьох штатах.

Крім того, Джонсон займає відверто антиукраїнську позицію. У травні минулого року Джонсон голосував проти пакета допомоги Україні на 40 мільярдів доларів. Свою позицію він пояснив тим, що ці гроші краще витратити на посилення південного кордону США та інші внутрішні потреби.

Детальніше про Майка Джонсона і наслідки такого призначення читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.