Банани - один з найпопулярніших фруктів у світі, але й один із тих, що псуються найшвидше. Однак є простий домашній метод, що допоможе продовжити їхню свіжість без холодильника чи спеціальних пристроїв.
Як зробити, щоб банани швидко не чорніли, розповідає РБК-Україна з посиланням на Marca.
Обгорніть хвостики (ніжки) бананів харчовою плівкою. Секрет криється в етилені - природному газі, який виділяють саме хвостики бананів, і який прискорює дозрівання. Щільно обгортаючи їх плівкою, ви обмежуєте поширення цього газу на весь плід. Процес дозрівання сповільнюється, і банани залишаються твердими та жовтими набагато довше.
Найкраще місце для них - це місце з кімнатною температурою, від 15 до 20 °C.
Хоча здається логічним використовувати холод для збереження фруктів, з бананами все навпаки. За температури нижче 13°C їхні клітинні стінки руйнуються. В результаті шкірка за кілька днів стає темно-коричневою або чорною. М'якоть всередині залишається їстівною, але такий непривабливий вигляд відбиває апетит.
Не поспішайте їх викидати! Якщо фрукти стали занадто м'якими, є чудове рішення:
Так у вас завжди будуть готові порції для смузі, бананового хліба, оладок чи іншої випічки.
Вас може зацікавити: