Баклажани по-херсонськи - справжня класика домашніх заготовок. Вони поєднують ніжну м’якоть, солодкувату гостроту перцю та аромат часнику. Виходить пікантна страва, яку подають і як холодну закуску, і як гарнір до м’яса чи картоплі.
Рецептом смачної закуски ділиться РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Консервація та кулінарія.
Підготуйте овочі. Баклажани очистіть від плодоніжок, розріжте уздовж або навпіл, залежно від розміру. Посоліть і залиште на 2 години, щоб вийшла гіркота.
Після цього обсмажте баклажани в невеликій кількості олії до легкої золотистої скоринки. Пропустіть через м’ясорубку болгарський перець, гіркий перець і часник. У суміш додайте цукор, сіль, оцет і олію та добре перемішайте. Залийте баклажани отриманою ароматною підливою й обережно перемішайте. Дайте страві трохи настоятися і вже можна куштувати.
Якщо хочете зробити заготовку на зиму, розкладіть суміш у стерилізовані банки (0,7 л) і простерилізуйте 40 хвилин, після чого закатайте кришками.
Вас може зацікавити: