ua en ru

Авіакатастрофа з керівництвом МВС: у Раді розповіли про хід слідства

Авіакатастрофа з керівництвом МВС: у Раді розповіли про хід слідства Фото: Федір Веніславський (sluga-narodu.com)

Розслідування причин падіння гелікоптера ДСНС у Броварах, що призвело до загибелі 14 людей, зокрема й керівництва МВС, продовжується. Авіакатастрофа стала наслідком розв'язаної Росією війни проти України.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник президента у ВР, член парламентського комітету з національної безпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський.

За його словами, слідчі дії продовжуються.

"Скажімо так: збіг кількох обставин призвели до цієї трагедії. Не виключаємо, що був і людський чинник у процесі експлуатації цього повітряного судна, є підозри і на якісь технічні, і на погодні питання. Але говорити напевно без висновків слідства передчасно", - сказав він.

На запитання, чи виключається версія причетності росіян до катастрофи, Веніславський відповів, що те, що літак летів на низьких висотах і в одному місці знаходилися всі керівники, які мали потрапити на нараду, і є наслідками війни.

"Але даних, які би свідчили про те, що це був терористичний акт з боку Російської Федерації, зараз у мене немає", - додав він.

Нагадаємо, що 18 січня у Броварах впав гелікоптер на дитячий садок. На борту якого було керівництво МВС, включно з міністром Денисом Монастирським. Усі пасажири загинули.

СБУ розглядає три версії причин трагедії: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера або умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що слідство може бути завершено протягом двох місяців.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.