ua en ru

Атака дронів на Київ: що відомо про наслідки на цей момент

Атака дронів на Київ: що відомо про наслідки на цей момент Фото: що відомо про наслідки атаки дронів на Київ (GettyImages)

В ніч на 28 травня росіяни атакували Київ дронами-камікадзе типу Shahed. Відомо про руйнування в декількох районах столиці, є жертви.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на КМВА та мера Києва Віталія Кличка.

Руйнування в Печерському районі

В Печерському районі внаслідок падіння уламків БПЛА сталася пожежа на даху 9-поверхового будинку. Інформація по постраждалим уточнюється. Також КМВА опублікувала фото насллідків падіння уламків

Пожежі на АЗС

Згідно до інформації КМВА, через падіння уламків в Голосіївському районі столиці сталася пожежа на АЗС. За попередньою інформацією постраждало троє людей, одна особа загинула.

В КМВА пізніше повідомили, що попередня інформація щодо падіння уламків на території АЗС не підтвердилася.

А Кличко повідомив про пожежу на АЗС в Солом'янському районі міста. Там 41-річний чоловік загинув, а 35-річна жінка дістала поранення, її госпіталізували.

Падіння уламків в Голосіївському районі

Крім цього, в Голосіївському районі внаслідок падіння уламків виникло займання даху ТРЦ та пожежа на території будівництва. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Також Кличко заявляв про те, що служби виїхали на виклик з повідомленням про пожежу на підприємстві в Голосіївському районі. Пізніше він повідомив, що внаслідок падіння уламків БПЛА горить дах будівлі триповерхового складського приміщення.

Пізніше в КМВА додали, що внаслідок пожежі одна людина дістала поранень, а ще одна - загинула.

"Наразі, за уточненою інформацією, в Голосіївському районі локалізують пожежу на площі 700 м.кв. Руйнування будівельних конструкцій - на загальній площі 1000 м.кв. Рятувальники працюють із залучннням найновіших засобів і технологій", - написав Кличко.

Станом на 5:30 пожежу вдалося локалізувати.

"Внаслідок влучання уламків в 7-поверхову нежитлову будівлю сталось руйнування частини стіни та виникла пожежа на 3 поверсі. Постраждалі: 1 особа поранено (травми нижніх кінцівок), 1 особа загинула. Інформація уточнюється", - написали там.

У Соломʼянському районі, де уламки БПЛА влучили в 7-поверхову нежитлову будівлю, сталось руйнування частини стіни та виникла пожежа на 3 поверсі.
Рятувальники працюють на місці.

Робота ППО

О 4:11 Кличко повідомив, що сили ППО збили ціль над Оболонським районом.

Пошкодження в Дарницькому районі

Внаслідок влучання уламків, в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Нічна атака на Київ: що відомо

В ніч на 28 травня на території більшості областей України було оголошено повітряну тривогу. Пізніше стало відомо, що основною ціллю ворога стала столиця.

Під час ворожої атаки по Києву було збито понад 20 "шахедів", однак влада повідомляє про другу хвилю дронів-камікадзе.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.