ua en ru

Армія Ізраїлю ліквідувала чотирьох терористів ХАМАС

Армія Ізраїлю ліквідувала чотирьох терористів ХАМАС Фото: армія Ізраїлю провела військову операцію біля міста Тулькарм (Getty Images)

Під час нічного рейду біля міста Тулькарм на Західному березі річки Йордан, армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вбила п'ятьох палестинців, більшість із яких були членами угруповання ХАМАС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Четверо загиблих під час рейду в селі Дейр-аль-Гусун були членами збройного крила ХАМАС "Аль-Кассам". Палестинське Міністерство охорони здоров'я заявило, що їхні тіла забрали ізраїльські військові. Тіло п'ятого вбитого чоловіка було занадто понівечене і непридатне для негайної ідентифікації.

Під час операції, що тривала понад 12 годин, ізраїльська армія за допомогою бульдозера також зрівняла з землею двоповерховий будинок.

Ізраїльські військові підтвердили загибель людей і заявили, що під час операції був поранений ізраїльський офіцер спеціального поліцейського підрозділу, спрямованої проти осередку ХАМАС, відповідального за численні напади зі стріляниною і підривами автомобілів.

В Армії Ізраїлю заявили, що терористичне угруповання відповідальне за вбивство солдата запасу і поранення поліцейського під час нападу в листопаді минулого року, а також за вибух автомобіля у квітні, внаслідок якого були поранені двоє ізраїльтян, зокрема солдат.

Агентство зазначає, що суботня операція біля міста Тулькарм, стала останньою в серії зіткнень на Західному березі річки Йордан між ізраїльськими військами та палестинцями, що тривають вже понад два роки й особливо загострилися після нападу ХАМАСу на Ізраїль у жовтні минулого року.