ua en ru

Американський дрон MQ-9 Reaper знаходився поблизу головної бази РФ у Криму, - ЗМІ

Американський дрон MQ-9 Reaper знаходився поблизу головної бази РФ у Криму, - ЗМІ Фото: Американський дрон MQ-9 Reaper знаходився поблизу головної бази РФ у Криму (Getty Images)

Американський дрон MQ-9 Reaper, якого раніше збив російський винищувач, був поблизу головної російської військової бази в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Defence Express.

На відео зіткнення російського винищувача та американського безпілотника, яке було оприлюднене сьогодні, певні деталі дали змогу локалізувати місце подій.

Журналісти за допомогою сервісу Google Earth встановили, що берегова лінія, яка потрапила на відео, збігається з локацією в районі на південний захід від Севастополя. На що вказує відблиск від водної поверхні Чорноріченського водосховища та вершини Кримських гір.

Видання зазначає, що американський дрон дійсно впритул наблизився до бази РФ, при цьому міг вести оптичну розвідку завдяки камерам. При цьому наголошується, що в полі зору безпілотника могла перебувати не тільки головна військово-морська база РФ, а й авіабази поруч із Севастополем, зокрема "Бельбек".

Американський дрон MQ-9 Reaper знаходився поблизу головної бази РФ у Криму, - ЗМІ

Крім того, ВПС США опублікували карту із зазначенням приблизних місць і часу зіткнення американського безпілотника MQ-9 Reaper із російським винищувачем над Чорним морем.

"Точки на карті нанесені не в масштабі, відстані, зазначені в текстових полях, є оцінкою місця розташування інциденту", - ідеться в повідомленні.