ua en ru

Amazon надає Україні 75 млн доларів підтримки: що відомо

Amazon надає Україні 75 млн доларів підтримки: що відомо Фото: американська компанія Amazon надала Україні 75 млн доларів підтримки (GettyImage)

Amazon надає Україні 75 млн доларів підтримки. Наразі обома сторонами вже підписано меморандум про співпрацю на 2023 рік.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Як зазначив Федоров, компанія Amazon AWS ще з самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну однією з перших допомогла втримати цифрову інфраструктуру України. Вона надала сервіси на мільйони доларів для зберігання близько 100 державних реєстрів, що дало змогу працювати з ними навіть під час російських обстрілів та аварійних відключень електрики. Таким чином українці можуть майже у повному обсязі отримувати державні послуги онлайн.

"Мінцифра продовжує співпрацю з Amazon у сфері хмарних технологій. "Дія" з перших днів повномасштабного вторгнення зберігає в AWS копію серверної системи застосунку та щодня створює резервні копії. Це робить "Дію" та цифрову державу в цілому стабільнішою. Тому що хмарну інфраструктуру неможливо знищити ракетою", - підкреслив міністр.

Крім того, він зазначив, що компанія допомагає навчити тисячі українців IT-спеціальностей. Як приклад Федоров навів кейс ITSkills4U від Amazon AWS і Дія.Цифрова освіта, що запустили у жовтні за підтримки польського уряду.

"За місяць до програми доєдналися вже понад 11 тисяч українців, що зовсім скоро зможуть стати айтівцями", - розповів очільник міністерства.