ua en ru

Airbnb повертає безкоштовне житло у Варшаві для українських біженців

Airbnb повертає безкоштовне житло у Варшаві для українських біженців Фото: безкоштовне тимчасове житло від Airbnb доступне лише у Варшаві (kgpp.pl)

Сервіс Airbnb за підтримки польського відділу Міжнародної організації з міграції (IOM) знову надає безкоштовне тимчасове житло для біженців з України, які прибули після 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yavp.pl.

Як пoвідoмляє спеціалізоване видання для українців у Польщі, цього разу пропозиція безкоштовного житла доступна виключно у Варшаві.

Таке житло надаватимуть на:

  • екстрене або транзитне перебування - до 6 ночей;
  • короткотермінове перебування - на 8-29 ночей;
  • подовжене перебування (тільки у виняткових ситуаціях після погодження з власником житла) - від 30 до 90 днів, але не довше, ніж до 28 лютого 2023 року.

Скористатися пропозицією Airbnb можуть виключно особи, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року і раніше не користувалися безкоштовним житлом від компанії. Крім того, у рамках допомоги тимчасове безкоштовне житло надаватимуть тільки жінкам (в тому числі з дітьми) або ж як виняток - чоловікам вразливих категорій (пенсіонери, особи з інвалідністю або хронічними захворюваннями).

Щоб звернутися по допомогу з тимчасовим житлом, треба написати на електронну пошту: iompolandprykhystok@iom.int або зателефонувати на номер: +48 22 490 20 44.

Видання нагадує, що раніше Міжнародна організація United for Ukraine після кількамісячної перерви також відновила програму пошуку тимчасового житла в Європі для українських біженців.

Програма безплатного житла в Європі від Airbnb для українців: як це працює