ua en ru

Агенти ФБР застрелили чоловіка, який погрожував вбити Байдена

Агенти ФБР застрелили чоловіка, який погрожував вбити Байдена Фото: президент США Джо Байден (GettyImages)

В США мешканець міста Прово, штат Юта, погрожував вбити президента Джо Байдена під час його візиту. Його застрелили при спробі вручити ордер на обшук будинку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

Нещодавно Крейг Робертсон опублікував у Facebook погрози в адресу Байдену та прокурору Елвіну Бреггу, що веде одну зі справ проти експрезидента Дональда Трампа.

"Я чув, що Байден приїжджає до Юти. Дістаю мій старий костюм гіллі (камуфляж, - ред) та прибираю пил зі снайперської гвинтівки M24. Можливо, Юта стане відомою цього тижня як місце, де снайпер вбив Байдена-марксиста", - писав він.

ФБР стежило за ним ще з березня, коли він опублікував першу погрозу в адресу Бреггу, після чого співробітники Бюро прийшли до Робертсона додому, однак той не пустив їх без ордера.

В середу агенти прийшли до нього з ордером на обшук, однак сталася стрілянина, внаслідок якої чоловік загинув.

Замахи на Байдена

Зазначимо, що це вже не перша кримінальна справа стосовно замаху на Байдена. Так, в липні 2021 року заарештували жителя міста Талса, штат Оклахома, який відправляв електронні листи президенту та конгресменам з погрозами вбити американського лідера.

А в січні 2022 року затримали жителя Канзасу, який розповідав про свої плани у соціальній мережі, а також попередив про майбутній замах агентів Секретної служби в Білому домі. Він заявляв, що зробити це йому наказав Бог.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.