Виявляється, не все морозиво однаково корисне. На полицях українських магазинів ховається чимало продуктів, склад яких може принести більше шкоди, ніж насолоди.
Про те, які види морозива краще не купувати, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис в Instagram дієтологині Катерини Сиротки.
Дієтолог Катерина Сиротка ретельно проаналізувала склад популярних видів морозива і назвала п'ять категорій, від покупки яких варто відмовитися. Головний "ворог" - це приховані та небезпечні трансжири, які часто маскуються під невинними назвами.
"У багатьох видах морозива в складі гідрогенізована олія, тобто трансжири, або не вказано ступінь обробки. Саме це є ключовим моментом, на який варто звернути увагу", - повідомила експертка.
Не вся пальмова олія, яка часто є об'єктом критики, є абсолютним злом. Важливо, як саме її оброблено:
Негідрогенізована олія
Ці форми пальмової олії є відносно безпечними для споживання в помірних кількостях, оскільки вони не містять шкідливих трансжирів або містять їх у незначній кількості.
Частково гідрогенізована олія - це трансжири, і це шкідливо
Цей вид олії є головним джерелом промислових трансжирів, які визнані одними з найнебезпечніших компонентів у продуктах харчування. Вони підвищують рівень "поганого" холестерину, збільшують ризик серцево-судинних захворювань, діабету 2-го типу та інших проблем зі здоров'ям.
Саме тому, обираючи морозиво, варто ретельно вивчати етикетку та уникати продуктів, що містять частково гідрогенізовані жири.
Вас може зацікавити