Для приготування чізкейку використовують розʼємну форму, оскільки десерт має ніжну структуру й крихкий корж. Розʼємні борти дозволяють легко дістати десерт та зберегти естетичний вигляд.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Рознімна форма - це висока кругла форма для випікання з двома основними частинами. Вона складається з дна, кільця з високими бортиками та затискача.
Цей затискач відіграє важливу роль у кріпленні дна до форми. Його можна відкрити, щоб відокремити дно, що дозволить легко вийняти чизкейк або інший десерт.
Деякі мають вафельне дно, що полегшує швидке вийняття чізкейку, а інші мають антипригарне покриття.
Коли ви готуєте чізкейк, спочатку кладуть основу з печива на дно форми. Потім зверху виливають начинку для чізкейку, що складається з яєць, цукру та вершкового сиру.
Чізкейки зазвичай досить високі, а боки форми пропонують достатньо місця, щоб вмістити як висоту основи, так і начинку.
Через крихку та кремову структуру чизкейка, вийняти його зі звичайної форми для випікання може бути досить складно.
Перевертання (як у звичайній формі) порушує гладку верхівку, а це критично для класичного вигляду чізкейку.
Такий десерт часто печуть у водяній бані для рівномірного прогріву. Роз’ємна форма дає змогу легко дістати десерт після охолодження, не перевертаючи його. Під час охолодження чізкейк трохи стискається. Знімний борт запобігає надривам і тріщинам по краях.
Суцільна металева форма
Підійде, якщо дно добре вистелити пергаментом і залишити запас паперу для виймання. Головний плюс - не протікає начинка, але складніше буде дістати чизкейк.
Керамічна форма
Підійде для "домашньої" подачі прямо у формі. Прогрівається повільно, тому випікання рівномірніше, але може потребувати більше часу.
Силіконова форма
Бортики м’які, тому чизкейк може деформуватися. Краще ставити силіконову форму на деко.
Чого не варто використовувати:
Вас може зацікавити: